Ouwegem - KSK

Op de 11e speeldag in 3e Reserve B, wachtte ons de derby tegen Ouwegem. KSK mistte Desmet en Vandewalle, maar kon wel rekenen op de aanvallende steun van Vandenbroucke. Doelman Vercaemst, duidelijk nog niet bekomen van de golf geestrijke dranken die zaterdagavond over en in hem gespoeld waren, nam zoals steeds zijn plaats in doel in. Glor nam centraal achteraan de plaats in van de gebleseerde Desmet en kreeg steun van Vervaeck en Antone. Voor de verdediging vatte Deconinck na afwezigheid opnieuw post. Onze flanken werden zoals steeds bemand door De Bel en Tant. Picavet en Onderbeke moesten centraal de boel draaiende houden en voor steun zorgen voor spitsen Tack en Vandenberghe. Vermassen, Vandenbroucke en Colembie startten op de bank.

Ouwegem dat duidelijk vertrouwen had na de 1-2 zege van vorige week op Leerne, startte het best. Onze tegenstrever tikte de bal goed rond en ons middenveld had moeite om duels te winnen. Aanvankelijk leek KSK wel stand te houden, maar toen kwam het doelpunt letterlijk uit de lucht gevallen. Doelman Vercaemst verkeek zich op een voorzet vanop de flank en de bal dwarrelde zowaar in doel. Een eerste zware mentale opdoffer voor KSK, dat zwaar aangeslagen leek en nog niet aan voetballen toekwam. KSK speelde zonder vertrouwen en kreeg voetballend geen voet aan de grond en de 2-0 volgde snel. Op voorzet vanop links kon Ouwegem de 3-0 binnenkoppen. Match gespeeld? KSK was eindelijk wakker geschud en begon beter te voetballen. Tant lanceerde Onderbeke op de linkerflank, hij omspeelde in zijn eigen kenmerkende stijl zijn mannetje. Zijn voorzet landde via de benen van de keeper in de voeten van Vandenberghe die vergat af te werken. Het was slechts uitstel: opnieuw Vandenberghe kon in de kluts de bal op de keeper schieten, ook zijn tweede poging strandde op de doelman, gelukkig was Onderbeke goed gevolgd en kon de 3-1 binnenwerken. De kopjes gingen opnieuw omhoog en KSK kreeg opnieuw hoop. Deconinck nam de bal in een tijd op de slof, maar zijn poging ging ver en hard over. Ondanks het betere voetbal kreeg KSK het deksel op de neus. Op counter kon één van de Ouwegemse spitsen de bal over Vercaemst in doel wippen en de 4-1 bij de rust was een feit.

Bij de rust vervingen we De Bel en Picavet door Vermassen en Vandenbroucke om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Vandenberghe kon zich tussen laatste man en doelman wurmen en mooi de 4-2 aantekenen. KSK bleef doordrukken, op corner van Vermassen kon Vandenbroucke doorkoppen en kon Onderbeke op onderkant lat deviëren. In plaats van de verdiende 4-3, kreeg KSK het deksel nog maar eens op de neus. Bij een duidelijke buitenspelfase mocht toch doorgespeeld worden. De Ouwegemse spits kon alleen op Vercaemst afgaan en beheerst de 5-2 binnenleggen. Het signaal voor Glor om een rij door te schuiven en achteraan man op man te gaan spelen. Op vrije trap van Tant kon Deconinck nog vrij koppen, maar hij kon de bal ook de juiste richting niet meer meegeven. Op voorzet van Vandenbroucke mocht dezelfde Deconinck op doel trappen, maar de bal ging opnieuw naast. Verder noteren we nog de nimmer aflatende aanvalslust voor KSK en de vele tijdwinst door onze tegenstander. Er rest ons nog uit te kijken naar de drie resterende confrontaties van het seizoen: Bevere, Poesele en Gavere-Asper.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Albert Glor
Andy Antone
Koen Vervaeck
Thomas Picavet 46’
Marc De Bel 46’
Karel Tant
Nico Deconinck
Pascal Onderbeke
Dennis Vandenberghe
Ludwig Tack

Vervangers:
Jurgen Vandenbroucke 46’
Frederick Vermassen 46’
Elie Colembie

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6