KSK - Nazareth-Eke

Na de goede prestatie tegen KVV Ardennen, hoopten we onze goede vorm te tonen tegen Nazareth-Eke. Hoewel deze ploeg zich vorig jaar tot kampioen mocht kronen, nestelden ze zich voorlopig in de middenmoot. We konden opnieuw rekenen op Vandewalle, De Bel en Vandenberghe om de ploeg te vormen.

KSK had het onmiddellijk moeilijk met de spelstijl van onze tegenstander. Nazareth kroop met veel man achter de bal en liet KSK komen en trachtte met snelle tegenstoten onze defensie uit verband te spelen. Desmet, Antone en Vermassen stonden echter pal en onze tegenstander kon moeilijk kansen creeëren. Het moet gezegd zijn dat doelman Vercaemst duidelijk in goede doen was. Na het missertje tegen Ardennen wou hij zich vandaag onderscheiden. KSK kreeg snel de kans om op voorsprong te komen. Vandewalle werd afgezonderd voor de bezoekende keeper, maar verkoos de bal af te leggen naar Onderbeke, die trof raak. Jammer genoeg was de ref bij de pinken en keurde hij het doelpunt, volkomen terecht, af wegens buitenspel. Nazareth reageerde onmiddellijk, hun spits kon zich op rechts doorzetten en pakte de bal duidelijk met de hand mee. Helaas was de scheidsrechter ditmaal niet zo bij de pinken en liet doorspelen. Hij zette laag voor en de 0-1 was een feit. Dit was ook de ruststand, helaas voor KSK, kroop de tegenstander met veel man achter de bal en konden spitsen Picavet en Tack hun stempel niet drukken.

Aan de rust ruimden Tack en Vandewalle (beiden met kleine blessures) de plaats voor Vervaeck en Vandenberghe. Helaas bracht dit niet veel zoden aan de dijk en bracht KSK, zeker in het eerste kwartier na rust, het slechtste voetbal in weken. Het middenveld kon voorlopig geen vuist maken en elke uittrap van Vercaemst keerde even snel terug. We mogen van geluk spreken dat een uitstekende Vercaemst ons enkele keren in de match hield. Na dit abominabel eerste kwartier kwam KSK toch beter in de match, maar kon toch geen kansen afdwingen. Dit zorgde voor frustraties bij Glor en Tant, de opstootjes waren enkele leuke verpozingen in een slechte match. We noteren nog een wereldsave van Vercaemst op een kopbal van de bezoekende spits, maar meer was er niet te zien in de tweede helft. Het vele loopwerk in de eerste helft had duidelijk zijn tol geëist bij KSK. Jammer genoeg viel Desmet op het einde van de match nog uit met een spierblessure. Een terechte uitslag voor een draak van een wedstrijd.