KSK - Zeveren

De vorige twee confrontaties indachtig keken we met tegenzin uit naar thuisduel tegen Zeveren. Door omstandigheden misten we laatste man Deconinck, waardoor Johan Desmet voor de gelegenheid centraal achterin postvatte. Marc De Bel schoof een rij achteruit en moest de rechterflank bestrijken, geruggesteund door Pica. Tack, Vermassen en P. Picavet werden op de bank gehouden om in de tweede helft als joker dienst te doen.

KSK werd helaas snel geconfronteerd met een frequent probleem: de vroege tegengoal. Door de staat van het veld miste Desmet zijn tackle en kreeg een speler van Zeveren vrije doorgang tot doel. Zijn voorzet belandde precies op het hoofd van zijn medespits: 0-1 na drie minuten. In het begin van de match hield Zeveren de ruimtes kort en belette het KSK goed tot combineren te komen. KSK raakte in de beginfase niet tot bij het doel van de tegenstander. Zeveren speculeerde vooral op de tegenaanval en op foutjes van onze verdediging. Jammer genoeg viel zo de 0-2, een gemiste controle en opnieuw kans voor Zeveren. De doorgelopen spits legde precies af voor zijn medespeler en die faalde niet. Jammer voor KSK, dat net op dat moment beter in de match kwam. In het laatste kwartier van de eerste helft nam KSK het spel in handen, maar kon helaas niet meer tot scoren komen. Een scrimmage voor doel vond een bezoekend hand op zijn weg en Vandenberghe kopte Tants voorzet hard op de paal. 0-2 dus bij rust, hoewel KSK in het laatste kwartier duidelijk de betere ploeg was.

KSK kon de positieve lijn ook doortrekken na rust, vervangers Tack en Vermassen werden in de strijd geworpen voor Tant en Colembie. KSK trok het spel naar zich toe, terwijl onze tegenstander duidelijk de ruimtes niet meer kon belopen. Bij een van de talrijke combinaties was het dan ook raak voor KSK. Onderbeke kon vrij voorzetten vanop de rechterkant, zijn bal viel over de Zeverse verdediging en Vandewalle kon met een schaar enig mooi afwerken. 1-2 en opnieuw was alles mogelijk voor KSK. Kansen volgden zich in sneltempo op: Tack zette zich door op links maar kon jammer genoeg niet op doel besluiten, Thomas Picavet kon alleen op de doelman afgaan, maar faalde in de afwerking. Jammer genoeg sloeg het noodlot opnieuw toe voor KSK. Doelman Vercaemst kwam op een counter van Zeveren tussenbeide en deponeerde de bal in Zeverse voeten. Deze lobde de bal van zo’n 30 meter in de winkelhaak: 1-3. Het werd tijd voor een slotoffensief: Philip werd in de ploeg gebracht en Johan Desmet schoof door. Het slot leverde nog meer overwicht op voor KSK, maar de bal wou er gewoonweg niet in.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Johan Desmet
Thomas Picavet
Koen Vervaeck
Elie Colembie 46’
Marc De Bel
Karel Tant 46’
Pascal Onderbeke
Dieter Vandewalle
Andy Antone
Dennis Vandenberghe 70’

Vervangers:
Frederick Vermassen 46’
Ludwig Tack 46’
Philip Picavet 70’

Doelpunten:
Dieter Vandewalle

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6